Hoofdmenu

Deze huisregels gelden bovenop de overeenkomst van opdracht tussen ouders/verzorgers (hierna vraagouders) en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Alle vraagouders dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn. Als er wijzigingen in de huisregels worden doorgevoerd, krijgt u hierover bericht.

1. Openingstijden:
Gastouder Scrapelle is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07:00 t/m 19:00 uur.
Het is in overleg mogelijk af te wijken van deze openingstijden. Hiervoor geldt wel een ander tarief.
Vakantieplanning 2017 is te vinden bij vrije dagen. Tevens zijn wij de reguliere feestdagen dicht. Elk jaar worden de sluitingsdagen op de website kenbaar gemaakt.
In overleg is opvang tijdens feestdagen mogelijk van 10.00 uur tot 16.00 uur: €12,- per kind per uur.

2. Tarieven:
Gastouder Scrapelle hanteert een uurtarief van € 5,50 per kind/ per uur. Dit is inclusief brood - beleg - fruit - tussendoortje (varieert van: koekje, creamcracker, craquotte, rijstwafel, soepstengel, rozijntjes, komkommer, cherrytomaat, paprika) - drinken ( water, (dik)sap en melk) - beddengoed -slaapzakjes- slabbetjes.
De spulletjes die de ouders zelf mee moeten nemen zijn:

luiers -billendoekjes- babyvoeding (flessenvoeding, potje groente) - speciaal eten i.v.m. allergiën of dieët - knuffel(tje) - speentje - reserve kleding.

Naast het uurtarief van de gastouder betalen de vraagouders bureaukosten aan het gastouderbureau, zoals vastgelegd is in de Wet Kinderopvang. Wij zijn ingeschreven in het LRKP en hierdoor ontvangt u in de meeste gevallen kinderopvangtoeslag.

3. Opvang:
U reserveert vaste dagen en tijden bij gastouder Scrapelle. Bij minder afname worden deze gereserveerde tijden wel in rekening gebracht.
Voorbeeld: U heeft 1 dag per week vaste opvang nodig voor bijv. 10 uur. U bent echter een keer eerder vrij of plant op het laatste moment een vrije dag in. Er wordt dan toch 10 uur in rekening gebracht.
Minimale afname is 6 uur per dag per kind.
Er geldt een proeftijd van 1 maand, waarin u er voor kunt kiezen niet langer gebruik te maken van de opvang. Hierna is de opzegtermijn 1 kalendermaand.

4. Halen en brengen:
Mocht het voorkomen dat u het niet redt om op tijd te zijn door file of een vergadering, laat het even weten, dan is het in de meeste gevallen geen probleem.
Indien uw kind door iemand anders gehaald wordt, dient u dit van te voren door te geven. Indien wij deze persoon nog niet kennen, dient deze persoon zich aan de voordeur te legitimeren. Als het niet van te voren is doorgegeven wordt er altijd eerst contact met u opgenomen voordat uw kind meegegeven wordt.
Het kan soms even duren voor ik open doe omdat ik bijvoorbeeld net een luier aan het verschonen ben of een kindje van/naar bed haal/breng. Wacht rustig even bij de deur (of kijk even naar binnen) en doe ik na 3 minuten nog niet open bel dan nog een keer aan. Wellicht heb ik dan de deurbel niet gehoord.

5. Vakanties en vrije dagen:
Gastouder Scrapelle geeft vakantie(s) en/of verlofdagen minimaal 4-6 weken van te voren door. In geval van verlof vanwege een uitzonderlijke reden op korter termijn (huwelijk/overlijden/bezoek specialist), wordt dit direct overlegd met de vraagouders.
Bij vakanties en vrije dagen van de gastouder worden de opvangkosten niet doorberekend.

Graag horen wij op tijd wanneer u uw vakantie plant i.v.m. de (kind)planning en eventuele flexibele opvang.

6. Uw kind is ziek of wordt ziek tijdens de opvang:
Als een kind koorts heeft hoger dan 38 graden (of zich duidelijk niet lekker voelt maar geen koorts heeft), wordt er contact met u opgenomen en overlegt over de opvang. Als de groepsbezetting het toelaat en uw kind zich goed genoeg voelt, is het mogelijk om de opvang door te laten lopen. Als uw kind zich duidelijk niet goed voelt of als er sprake is van besmettingsgevaar, zal uw kind wel opgehaald moeten worden.
Een ziek kind wordt niet op bed gelegd i.v.m. koortsstuipen die levensgevaarlijk zijn. In principe dient de gastouder geen medicatie toe. Indien medicatie bij uw kind noodzakelijk is, dient u als ouder altijd een formulier in te vullen waarbij u zelf de verantwoordelijkheid blijft dragen.
Kan uw kind een dag niet komen wegens ziekte dan dient u dit aan ons door te geven. Betaling blijft bij ziekte verschuldigd aan de gastouder.

Ben ik of Féline ziek (besmettelijke ziekte, hoge koorts, erge griep), zal ik zo snel mogelijk contact met u opzoeken omdat ik dan niet in staat ben om kinderen op te vangen. U betaald dan niet voor de gereserveerde contracturen.

7. Hygiëne en veiligheid:
* Jaarlijks vindt er een risico-inventaris plaats vanuit het gastouderbureau, waarbij gelet wordt op de veiligheid in en rondom de opvanglocatie. De risico-inventarisatie is op de locatie aanwezig om in te zien.
* Omdat er baby’s rond kruipen is het hygiënischer dat er in huis niet op vieze schoenen wordt gelopen. Uw kind kan bij aankomst de schoenen uittrekken en op slofjes ( zelf meegeven) of op sokken/blote voeten lopen. Vraagouders hoeven bij halen/brengen de schoenen niet uit te trekken, tenzij ze nat of vies zijn. Doe dan even de sloffen over de eigen schoenen staan. Deze liggen bij de deur.
* Ieder kind slaapt in een schoon bed, met schoon beddengoed. Na het slapen wordt het bedje verschoont zodat ook het volgende kind in een schoon en fris bed slaapt. Zoveel mogelijk hebben ze een vast bedje.
* Eetstoelen worden na iedere maaltijd schoon gemaakt
* Het hele huis is voorzien van veiligheidstoepassingen zoals stopcontactbeveiliging, deursluiters enz.
* Na ieder toiletgebruik wordt deze grondig schoongemaakt. Dit geldt ook als een kind op het potje is geweest.
* Voordat wij aan tafel gaan worden eerst de handen gewassen. Handen wassen doen wij ook na elke toiletbezoek.

8. Contact met vraagouders:
Dagelijks vindt er tijdens het brengen en halen van uw kind een overdracht van informatie plaats. Indien gewenst, wordt er voor kinderen een schriftje/dagboekje bijgehouden met de belevenissen van de dag en de slaap -en eettijden. Indien u een gesprekje wilt met mij om even uitgebreider over uw kind te praten, dan kunt u dit bij mij aangeven en plannen we een afspraak zodat het niet ten koste gaat van de kinderen. Elk jaar is er ook de mogelijkheid om een uitgebreid kindgesprek aan te vragen waarin we het kunnen hebben over de ontwikkeling van uw kind. Gedurende de opvang staat het altijd vrij even te bellen of Whatsappen om te vragen hoe het met uw kind gaat.

9. Wat brengt u mee:
Doe uw kind gemakkelijke kleding aan, die ook vies mag worden in verband met knoeien, knutselen of buiten spelen (regenkleding op regenachtige dagen is gewenst).

* Reserve kleding (afgestemd op seizoen)
* Voorraad luiers
* Luierdoekjes als uw kind hele gevoelige billetjes heeft (voorzien van naam)
* Crèmepjes, zalfjes etc. (bv. Sudocrème)
* Flesvoeding in een doseertorentje of -bakje(voorzien van naam/datum)
* Fles en/of drinkbeker (voorzien van naam)
* Fruithapje (voor de eerste periode als ze wennen aan fruit)
* Speen/knuffel (voorzien van naam)
* Speciale voeding bij bijv. allergieën, voorkeur of dieetvoeding.
* In de zomer eventueel een hoedje/petje, zwemkleding en zwemluiers (2 stuks).
* Oppasboekje waarin iedere keer een stukje word geschreven over de belevenissen van uw kind.
Indien u niet zelf een boekje heeft krijgt het kindje van mij een schrift. (Mocht de dagindeling/gewoontes van uw kind veranderen, schrijf dit dan ook in het oppasboekje zodat ik op de hoogte blijf van alle veranderingen)

U mag speelgoed van thuis meegeven aan uw kind, dit is echter geheel voor eigen risico. Mocht dit speelgoed kwijtraken of stuk gaan, dan kunnen wij daar niet aansprakelijk voor gesteld worden.

10. Tv kijken:
De kindjes mogen hier in beperkte mate tv kijken. Na een lange dag spelen is dat voor kinderen een vorm van ontspanning. Uiteraard zitten ze er niet lang achter en worden ze nog steeds gestimuleerd om zelf te spelen. Wij hebben als vaste zender Nick. Jr. Dit zodat ik zeker weet dat het voor alle kindjes niet te gewelddadig/spannend is. Of we kijken een dvd van Woezel&Pip, Dribbel, Sesamstraat, Macha en de Beer etc.

11. Snoepen:
Snoep geven wij de kinderen hier in principe niet.
Met speciale gelegenheden (feest- en verjaardagen) krijgen ze iets toepasselijks zoals bijvoorbeeld chocolade eitjes met Pasen en wat kruidnootjes met Sinterklaas. Wilt u met de verjaardag van uw kind trakteren kies dan bijvoorbeeld voor een klein speeltje of iets wat mee naar huis kan zodat vraagouders zelf kunnen beslissen wanneer ze het hun kind geven.

Op alle andere dagen krijgen ze als tussendoortje fruit en verantwoorde snacks zoals soepstengel, rijstwafel, cracker, rozijntjes, komkommer, snoeptomaatjes en af en toe een kinderkoekje.

12. Wijzigingen:
Structurele wijzigingen dienen 2 maanden van te voren worden aangevraagd en er zal in de meeste gevallen ook een nieuw contract of een aanvulling op de opvangovereenkomst worden gemaakt.

13. Wennen:
Kinderen hebben vaak tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe personen. Voor u als vraagouders kan het soms moeilijk zijn om uw kindje voor het eerst naar de opvang te brengen. Uw kindje kan kosteloos een dagdeel in overleg komen wennen voorafgaand aan de start van de opvang.

14. Betalingsverplichting:
Indien u uw betalingsverplichting niet nakomt, dat wil zeggen een betalingsachterstand heeft van 1 maand of meer, zal de opvang per direct gestopt worden. U blijft betalingsplicht houden over de openstaande facturen. Wanneer u de betaling niet voldoet binnen de vastgestelde termijnen, is de gastouder genoodzaakt om een incassobureau in te zetten, waarvan de gemaakte incassokosten voor rekening van de vraagouders zijn.

15. Reservering:
Bij aanmeldingen die meer dan 3 maanden in de toekomst liggen, kunt u een plaatsje reserveren. Wij vragen hier € 150.00 aan reserveringskosten voor. Als de opvang start krijgt u de tweede maand nadat de opvang van start is gegaan deze kosten terug. Als de plaatsing niet doorgaat of stopt binnen 1 maand, vervalt het recht van de reserveringskosten.