Hoofdmenu

Bizar, maar over 10 schoolweken is het zover. Onze dochter wordt dan 4 jaar. Pff... de tijd gaat veel te snel. Wat zal ik die woensdag saampjes missen. 

Ouders dochter bijna 4 jaar:

Er zijn ouders die moeite hebben met het naar school brengen van hun kleutertje. Dat geldt zeker niet voor ons. Onze dochter is er klaar voor. 

Ze vertelde vorige week dat ze heel graag 4 jaar wil worden, maar dan haar lieve Ellen enorm gaat missen. Net zoals haar lieve vriendjes en vriendinnetje. “Dat vindt ze niet leuk.”

Toen ze dat aangaf, realiseerde ik me dat ik het zelf ook heel erg moeilijk vind. Ik, of eigenlijk wij als ouders zullen Ellen enorm gaan missen. Vanaf het moment dat onze dochter 5 maanden is, komt ze al bij Ellen; het is haar 2e thuis. 

Er is geen ....

  • - dag geweest dat ze niet wilde gaan. 
  • - moment geweest dat ze mopperde of niet happy was als ze bij Ellen geweest was.
  • - moment geweest dat wij ons zorgen maakten en/of iets niet goed voelde als het ging om de opvang van Ellen. 

Ellen is topper. Ze krijgt van ons echt een 10+!! We zijn zo blij dat we niet voor een kinderopvangorganisatie hebben gekozen. We raden iedereen de opvang bij Ellen aan. Ieder kind verdient dat!!  Één vast gezicht en een veilige & vertrouwde huiselijke omgeving. 

Ellen is nooit ziek en is echt een verlengde van thuis. Zo hebben kinderen die overdag slapen een eigen bedje bij Ellen. Ellen is duidelijk en consequent, maar vooral heel erg lief. Ellen biedt structuur en stimuleert kinderen in hun spel. Kinderen mogen zichzelf zijn en leren met andere kinderen spelen, delen, ruzie maken en op hun beurt wachten. Bij Ellen worden kinderen uitgedaagd en leren kinderen door zelf te onderzoeken en te ontdekken.

Ellen werkt thematisch en sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen. Ze past alle (spel)materialen, liedjes, & knutsels aan aan het thema. Speelgoed, verkleedspullen, schmink, knutselmaterialen, boeken of muziekinstrumenten? Noem het maar en Ellen heeft het.

Ellen gaat veel naar buiten; spelen in de tuin (waar veel speelgoed, een glijbaan en een buitenkeuken met zand is) naar het park of de (Olofs)speeltuin. Doordat er een klein groepje kinderen is en Ellen over een grote wandelwagen beschikt, kunnen de kinderen die al goed kunnen lopen zichzelf zijn en hoeven zij niet verplicht te zitten of in een rij te lopen.

Ellen is flexibel en als persoon makkelijk bereikbaar. Ellen hanteert een heen en weer schriftje, maar stuurt ook regelmatig een foto/filmpje of bericht tijdens een opvangdag. Op die manier kun je als ouder een beetje meegenieten. Het geeft ons een fijn gevoel om onze dochter op de foto’s en/of filmpjes te zien genieten. 

 

Ouders zoon bijna 2 jaar:

Onze zoon komt bij Ellen sinds hij 3 maanden oud is. Hij vindt het geweldig bij haar. Ellen is heel betrouwbaar en betrokken bij zijn ontwikkeling. Ze is enthousiast en positief ingesteld. Het is duidelijk dat werken met kinderen haar passie is!

Ouders dochter 4 jaar:

Onze dochter gaat nu naar school, maar komt nog af en toe bij Ellen (samen met haar broertje) in de vakanties of als de school een roostervrije dag heeft. Ze kijkt daar dan echt naar uit, want dan mag ze weer naar ‘Knutsel Ellen’. Ellen biedt een veilige omgeving waarin onze dochter helemaal zichzelf mag zijn.

Ouders dochter 1,5 jaar:

Onze dochter gaat sinds een jaar naar Ellen. Ze vindt het altijd leuk om te gaan, voelt zich op haar gemak en wil vaak niet mee naar huis :-). Ellen neemt zowel bij de binnenkomst als het afscheid de tijd voor een praatje en om eventuele bijzonderheden door te nemen.
Ellen is een betrokken, creatieve, enthousiaste, vrolijke en open gastouder. Wij zijn blij dat we bij onze tweede dochter voor een gastouder hebben gekozen en zijn zeer tevreden over Ellen.


Ouders dochter 3 jaar:

Ellen is een geweldige gastouder! Ze is enthousiast, ervaren en betrokken. Ze heeft heel veel speelgoed voor kinderen van alle leeftijden, ook in de tuin. Er is een duidelijke dagindeling zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Onze dochter gaat met veel plezier naar haar toe en komt regelmatig trots thuis met een knutselwerkje.

Ouders zoon 10 maanden:

Als gastouder willen wij Ellen heel erg bedanken. Scrapelle is een gezellige gastouderopvang waar echt meegedacht wordt en alles gedaan wordt om het voor de kindjes zo fijn mogelijk te maken. Altijd vrolijk en enthousiast. Bedankt voor de goede zorgen!